Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs IMM van start

Gisteren begon in Keulen de internationale meubelbeurs IMM, een belangrijke indicator over de stand van zaken op de markt. Het beursbeeld is fraai, de stemming positief, maar het aantal bezoekers lijkt wat tegen te vallen.

Hoewel de Duitse meubelindustrie het laatste jaar nogal wat te verduren kreeg (veel faillissementen, sterke prijsdruk) lijkt dat geen negatieve weerslag te hebben op de markt, want er zijn zoals gewoonlijk veel Duitse bedrijven vertegenbwoordigd. De stemming op de gisteren gestarte beurs is goed, hoewel veel exposanten laten weten 'dat het wel wat drukker had mogen zijn.' Maar goed, dat is de impressie van een dag. De beurs loopt nog tot en met dit weekend.

Grote zitcombinaties
Wie over de beurs loopt, krijgt het idee dat huishoudens beschikken over enorme woonkamers want zitcombinaties voor zes of meer personen komen veelvuldig voor, vaak inclusief lounge-achtige elementen. Banken zijn naast groot ook modulair en geschikt voor hangen, liggen en ook zitten. In het hogere segment wordt veel wit en grijs gebruikt, maar groen (in vele gradaties), (mosterd)geel, roze en blauw zijn de trendy kleuren.

Ronde vormen
Veel banken hebben afgeronde vormen, niet alleen in afwerking maar met een compleet ronde rug. De ronde vormen zie je ook bij fauteuils en in extremo bij kleine bijzettafeltje. Hetzelfde geldt voor poefjes die in alle kleuren, hoogtes, vormen en stofferingen beschikbaar zijn

Bijzettafels
Die bijzettafels zijn óf rond (meestal) óf boonvormig, tussenvormen zijn ook mogelijk als het maar 'organisch' gevormd is. Voor tafelbladen wordt vaak marmer gebruikt in diverse kleuren. Noten is favoriet als het om hout gaat.
Dat geldt ook voor de eettafels die nog steeds lang zijn. Of nog langer. Is dat als vaste variant teveel gevraagd dan zijn er (steeds meer) uitklapbare of uitschuifbare modellen.

Bedden en matrassen
Het segment met bedden en matrassen op de beurs groeit. Dat is niet alleen voorbehouden aan specialisten, maar ook meubelfabrikanten zien in het 'slaapsegment' een nieuwe markt. Wellicht heeft dat te maken met de stijgende belangstelling voor slapen als een 'lifestyle' of als belangrijke maatschappelijke ontwikkeling waarbij het gaat om vitaliteit. Naast sport en voeding is slapen hierin een belangrijk element.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten