Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs imm verschuift van januari naar juni 2023

De Internationale Möbelmesse in Keulen, beter bekend als de imm, wordt verschoven van januari 2023 naar begin juni 2023. Zonder het te benoemen hoopt de beursorganisatie hiermee mogelijke beperkingen rond corona te voorkomen.
 


De komende editie van de imm, gepland voor 16 t/m 21 januari 2023 gaat niet door. In plaats daarvan wordt de beurs verplaatst naar 4 t/m 7 juni. De beursorganisatie plakt er het label 'voorjaarseditie' op en spreekt van 'een nieuw begin' en zegt dat zij wil 'experimenteren met nieuwe ideeën en platgetreden paden achterlaten.' Bovendien geeft de nieuwe datum 'planningszekerheid aan onze partners', aldus Oliver Frese, Chief Operating Officer van de Koelnmesse in een persverklaring.

Verkorting beurs
De beurs zal maar vier dagen duren (in plaats van zes) en is alleen toegankelijk voor het vakpubliek. Consumenten, die normaal gesproken met open armen de laatste beursdag worden ontvangen, kunnen 'op uitnodiging' de beurs bezoeken.
Na de beurs zal de organisatie is samenspraak met exposanten, inkoopverenigingen etc. een datum vaststellen voor de editie van 2024.

Reden verschuiving: angst voor corona
In de persverklaring wordt geen uitleg gegeven waarom de beursdatum is aangepast. Navraag leert dat het alles te maken heeft met de angst voor corona en de gevolgen daarvan. Ruim een maand na de editie van de imm in 2020 kwam corona overwaaien uit China en de daarop volgende pandemie zorgde ervoor dat er bijna twee jaar lang geen grote beurzen konden worden gehouden en geplande evenementen moesten worden afgeblazen.
Bij diverse beurzen van de Koelnmesse werd dat pas in een zeer laat stadium gedaan wat nogal wat onbegrip en onvrede opleverde. Dit wil de beursorganisatie nu voorkomen en met de verschuiving van de beurs naar juni wordt overduidelijk gekozen voor het zekere boven het onzekere.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten