Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs IMM wil textieltrends tonen

Op de meubelbeurs IMM staan ook een aantal stoffenleveranciers en zij zullen de bezoekers laten zien wat de trends voor de komende tijd zullen zijn. De kleur groen speelt daarin een prominente rol, zo stelt de beursorganisatie.



Sinds 2011 hebben een aantal stoffenleveranciers in het hogere segment elkaar gevonden op de meubelbeurs IMM onder de noemer Pure Textile. Fraaie stoffen, tapijt, behang en beddengoed zal hier te zien zijn en volgens de beursorganisatie zal groen daarin een grote rol spelen. ‘De voortekenen staan op groen’, zo laat de organisatie in een nieuwsbrief weten. In vloer, raam en wand zal groen te zien zijn. En natuurlijk ook als stof op de stoelen en banken, zo is de voorspelling. Dat komt mooi uit want de trendkleur is Greenery volgens kleurcoderingsbedrijf Pantone.

Urban Jungle
De organisatie van de IMM laat aan de hand van een aantal foto’s van exposanten zien dat zij de goede richting al te pakken hebben; groen in het tapijt, groen in gordijn- en meubelstoffen en groen op het behang. Het Duitse behanginstituut DTI beaamt deze trend en zegt dat behang met bloemen en planten de groentrend duidelijk visualiseren. Het DTI stelt dat Urban Jungle een van de belangrijkste woontrends van het moment is. Dat heeft te maken met ‘heimwee naar de natuur en natuurlijkheid’, aldus het DTI. En ‘het is een ‘logisch gevolg van de hectiek en digitalisering van alledag.’

Andersdenkenden
Niet iedereen gelooft dat groen de trend gaat worden. Er zijn ook mensen die hier anders over denken.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten