Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs Milaan zet in op duurzaamheid

De Salone Internationale del Mobile in Milaan legt in de komende editie nadruk op duurzaamheid. Ook is er veel ruimte voor jonge designers. Tegelijkertijd met de meubelbeurs, dit keer in juni, wordt de keukenbeurs EuroCucina gehouden.
 


Veel aandacht voor duurzaamheid, ruim 600 jong ontwerptalent verenigd onder de paraplu van Salone Satellite en de beurs promoten als centrum van creativiteit, schoonheid, inclusie en design, dat is in de notendop hoe de beursorganisatie in Milaan het meerdaagse evenement wil positioneren. Normaal gesproken vindt deze plaats in april, maar begin dit jaar werd vanwege de onduidelijkheden rond de coranapandemie besloten om de beurs te verschuiven naar juni. Dan moet Milaan weer bruisen als vanouds, zo is de hoop.

Duurzaamheid sperpunt
Op de beurs zal duurzaamheid een speerpunt zijn. Zo komt er een 'ontmoetings- en inspiratiepunt' waar alternatieve materialen worden getoond plus speciale projecten en 'visioenen' die te maken hebben met duurzaamheid en 'hopelijk ook een beeld schetsen hoe idealiter de toekomst van het wonen eruit zal zien', zo werd duidelijk gemaakt tijdens een persconferentie die vorige week werd gehouden. Daarnaast roept de organisatie op om 'na te denken over een duurzaam en inclusief ontwerp dat autonomie, comfort, beweging, bruikbaarheid, interactie en veiligheid voor iedereen bevordert.'

Bruisende stad
De beurs wordt dit keer dus in juni gehouden samen met de keukenbeurs EuroCucina en de daaraan gelieerde beurs FTK (For The Kitchen) die zich richt op de meer technische aspecten van keukens. Tijdens de beurs zijn er in de stad talloze showrooms geopend, tentoonstellingen, pop ups en heel veel andere locaties waar designliefhebbers terecht kunnen.

Meer informatie: www.salonemilano.it

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten