Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabriek 3b failliet

Meubelfabrikant 3b uit Boven-Leeuwen is failliet. Onduidelijk is of er gewerkt wordt aan een doorstart. Zusterbedrijf Bench staat los van het faillissement en draait gewoon door.

‘Er was scheefgroei in de verhouding kosten en omzet ontstaan en als familiebedrijf probeer je de zaak te continueren. Maar je moet een keer een beslissing nemen’, verklaart Maarten Mulders. Hij samen met zijn broer r Ad eigenaar van het bedrijf en zij vroegen zelf het faillissement aan. Mulders kan niet zeggen of er gewerkt wordt aan een mogelijke doorstart. Wel benadrukt hij dat zusterbedrijf Bench losstaat van het faillissement en gewoon doordraait. Bench werd in 2012 overgenomen en ontwikkelt zich volgens Mulders goed. Bench is een internationaal gericht merk en richt zich op het hogere segment van de markt.

Driemaal B
3b werd in 1966 opgericht door Piet Mulders, de vader van de huidige eigenaren. Mulders sr. begon als '3B Zitmeubelindustrie’ in Boven-Leeuwen in de schuur van oma Bronmans aan de Bikkelen in Beneden-Leeuwen. Driemaal B stond voor Bronmans, Bikkelen en Bankstellen en het bedrijf profileerde zich met de slogan 'Wij Brengen Betere Bankstellen’. Later verhuisde het bedrijf naar Beneden-Leeuwen en in 1995 werd de naam veranderd in 3b Meubel.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten