Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabriek Bannink failliet

Bannink Stoel en Meubelfabriek uit Borculo, opererend onder de naam BSM Factory, is deze week failliet verklaard door de rechter in Zutphen. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden tot een doorstart.Bannink, die sinds enige tijd onder de naam Sof Group opereerde, produceerde meubels onder de naam BSM Factory. Ook werkte het voor diverse merken uit het hogere segment zoals Moooi, DUM , Linteloo, Piet Boon, Revised en Buzzispace.
Volgens de curator wist Bannink de crisisjaren redelijk goed te doorstaan, maar deed het bedrijf in 2017 een aantal forse investeringen die zich niet snel genoeg uitbetaalden. 'Vorig jaar zijn een aantal nieuwe machines gekocht om een nieuwe lijn in te brengen. De verkoop daarvan viel echter tegen', aldus curator Dooijeweerd in dagblad Tubantia. 'Op de lange termijn zag men wel perspectief, maar de vrees bestond dat het personeel niet meer betaald kon worden.'

Klassieke meubelen
Een andere reden voor het faillissement is volgens de krant het assortiment van de fabrikant. Bannink was gespecialiseerd in klassieke meubels en de markt daarvoor is de laatste jaren zeer sterk teruggelopen. Bannink werd opgericht in 1906 en zat sinds die tijd in Borculo. In 2009 werd het bedrijf door toenmalig directeur Henk Bannink verkocht aan Jan Stroo (zie foto) omdat er geen geschikte opvolging binnen de familie mogelijk was. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten