Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Arte M gaat sluiten

De Duitse meubelfabrikant Arte M gaat de deuren sluiten na een jarenlange achteruitgang. Voorlopig wordt er nog gewoon doorgewerkt. Op 31 maart 2017 gaat de poort definitief dicht.

Arte M is de zoveelste Duitse meubelfabrikant die besluit te stoppen, zij het dat dit een vrijwillige beslissing is. Deze maand staat het bedrijf nog gewoon op beurs M.O.W. en per 31 maart 2017 is het definitief Schluss. Voor de afwikkeling is een ‘miljoenenbedrag van twee cijfers’ uitgetrokken, zo melden Duitse media. Het betekent baanverlies voor 157 mensen. Arte M maakt een breed assortiment meubelen voor woonkamer, slaapkamer en kantoor.

Neerwaartse spiraal
Arte M zat al jaren in een neerwaartse spiraal. Vorig jaar werkten er nog 240 mensen, maar een grote ontslagronde en veranderingen in het assortiment boden geen soelaas. In 2006 werd nog een omzet geboekt van 107 miljoen euro, in 2015 was dat geslonken tot 47 miljoen euro. Arte M werd in 1990 opgericht, maar de roots gaan terug tot 1897. Het bedrijf is onderdeel van de Hüls Unternehmensgruppe waartoe onder meer ook Hülsta, Rolf Benz, Loddenkemper, Ruf Betten en vloerenproducent Parador behoren.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten