Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant DFS wil meer winkels in Nederland

De Engelse meubelfabrikant DFS wil uitbreiden met twee nieuwe winkels. In november vorig jaar opende de Engelse retailer op de meubelboulevard Cruquius de eerste Nederlandse vestiging. Gezien de positieve resultaten is besloten meer vestigingen te openen.

Waar de nieuwe vestigingen gaan komen is nog niet bekend. De tot nu toe opgedane ervaringen in Cruquius, de eerste vestiging buiten het Verenigd Koninkrijk, zijn echter zodanig dat uitbreiding de volgende stap is, zo laat de directie weten. DFS levert in Nederland een groot aanbod gestoffeerde zitmeubelen, inclusief slaapbanken. In thuisland Engeland behoren ook bedden, matrassen en tuinmeubilair tot het assortiment. In eigen land is DFS een grote speler met meer dan 100 eigen winkels en presenteert het bedrijf zich als British Leading Upholstery Specialist. In het afgelopen gebroken boekjaar, dat loopt tot augustus, steeg de omzet naar 1,05 miljard euro.

Veel service
Afgaande op wat de site wordt aangeboden, is een behoorlijk deel van het assortiment bepaald niet echt afgestemd op de Nederlandse markt, maar door het grote aanbod is er blijkbaar voldoende afzet voor deze markt. De breedte van het assortiment weerspiegelt zich in een brede prijsrange van het middensegment.
DFS, met als pay off Making everyay more comfortable, afficheert zichzelf met de begrippen kwaliteit, vakmanschap, maximale klantgerichtheid en vergaande service. Zo is het mogelijk om meubelen op afbetaling te kopen over een periode van vier jaar.

Update 3 augustus 2015:
Per 26 september opent DFS een winkel in Alexandrium Megastores in Rotterdam.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten