Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Harvink 70 jaar

Meubelfabrikant Harvink in IJsselstein houdt op 7 oktober open huis in combinatie met een tentoonstelling over eigen werk. Daarmee viert het bedrijf haar 70-jarig bestaan.


Op zaterdag 7 oktober zet de meubelfabrikant van 10.00 tot 15.00 uur de deuren open voor publiek. Daar kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in de fabriek en rondkijken in de showroom. Ook is er een tentoonstelling met een overzicht van 70 jaar Harvink-meubelen.

Harm en Harry
Harvink werd in 1947 opgericht door Hermanus Vink onder de naam M. Vink & Zn. In 1985 veranderden zijn zonen Harm en Harry dat in Harvink waarmee de merknaam werd gevestigd. Tegelijkertijd introduceerden zij de herkenbare signatuur van de Harvink zitmeubelen; een zichtbare constructie van het frame. Deze uitwendige constructie van hout of metaal is nog steeds hét kenmerk van Harvink.

Eigenzinnig
In 2006 werd het bedrijf overgenomen door Sander Prinsen en Alette Trompetter die de eerder ingezette koers doorzetten. Handgemaakt vakwerk en bijzondere ontwerpen zijn kenmerkend voor het wat eigenzinnige Harvink, de enig overgebleven meubelfabrikant in IJsselstein, ooit een belangrijk centrum voor meubelmakers.

Meer informatie: www.harvink.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten