Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Helderr personaliseert met personeel

Helderr, producent van glazen meubelen, hangt aan ieder product een kaartje met informatie over de maker. Zo laat het bedrijf weten dat ieder product handwerk is en een persoonlijke afzender heeft.

Helderr (met dubbele ‘r’) produceert glazen meubelen zoals tafels, (nacht)kastjes, vitrines, lampen en accessoires zoals lectuurbakken, cd-rekken, onderzetters en fotolijsten. Alles wordt in de eigen fabriek in het Brabantse Heesch gemaakt. Het is allemaal maatwerk en daardoor duurder dan de massaproductie die bijvoorbeeld uit China komt. Om dat onderscheid duidelijker te maken, doet het bedrijf bij ieder product een kaartje van de maker. ‘Ieder product wordt in zijn geheel door iemand gemaakt. Het is geen serieproductie waarbij iedereen een onderdeel voor zijn rekening neemt’, vertelt directeur Sandra Gelderland. Volgens haar vinden de dealers van Helderr het leuk omdat zij hiermee kunnen aangeven wat de achtergrond, en daarmee waarde, is van de producten.

Personaliseren
Per product wordt er een kaartje aan gehangen met de maker plus enige uitleg van hem of haar. Zo laat medewerker Patrick (zie foto) weten dat ieder product ‘veel persoonlijke aandacht vraagt van de maker’. Hij verwijst daarbij naar zijn persoonlijke favoriet, het nachtkastje, ‘omdat we in dit ene product alles laten zien wat we kunnen. Inclusief een echte glazen lade.’ Naast productiemedewerkers spelen ook de inpakkers een rol want de meubelen, zeker bij een bepaalde omvang, dienen met zorg ingepakt te worden. En dat mag de klant dus best even weten.
Helderr geeft de personalisering van meubelen hiermee een eigen draai; het gaat niet om het personaliseren voor de klant, maar om het personaliseren van het product, gevat in tekst en beeld van de maker.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten