Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Jamé lanceert bank na online pitch

Via het online platform Created on Friday ontwikkelde meubelfabrikant Jamé binnen een paar weken een nieuwe bank. Na de pitch voor een ontwerp en een online stemming viel de keuze op bank Ruben.

Jamé gebruikte voor de ontwikkeling van de bank het online platform Created on Friday. Via dit platform kan je een vraag doen om iets te laten ontwerpen waarbij iedereen die hieraan gevolg geeft zijn idee/ontwerp kan uploaden. Op deze ‘creatie’ kan je vervolgens een week stemmen (tot de volgende vrijdag) en uit de top 10 van meest gekozen ontwerpen volgt tot slot de realisering van het ontwerp dat op de volgende vrijdag klaar moet zijn. Zo heeft de opdrachtgever binnen drie weken een nieuw product.

Winnend ontwerp
Jamé wilde iets leuks doen in verband met het veertigjarig bestaan en liet op vrijdag 12 december weten dat zij op zoek was naar een nieuw model bank waarop men kon pitchen, een ontwerp insturen dus. Liefst 27 pitches waren het gevolg en stemmers kregen een week de tijd om hun voorkeur voor het ontwerp bekend te maken. Uit de top 10 selecteerde Jamé een vijftal en koos daaruit het model dat het meest bij de eigen signatuur zou passen. Vanwege Kerst was het niet mogelijk om meteen de derde vrijdag het winnende ontwerp klaar te hebben, maar vandaag, vrijdag 9 januari, is het resultaat zichtbaar: bank Ruben.

Presentatie op huisshow
Ruben is een bank die leverbaar is in driezits en tweeëneenhalf zits uitvoering. ‘Het is een beetje retro, maar wel strak zodat het past binnen Jamé’, aldus directeur-eigenaar Wendy Romijnders. ‘Het was lastig kiezen want het ene model was wat te weinig commercieel en het andere model wat té gericht op de projectmarkt. Maar Ruben is een prima resultaat.’
De bank werd ontworpen door de 23-jarige Omar Liew, geen meubelontwerper, maar een game designer. Hij ontving als winnaar 1000 euro. De bank wordt officieel gepresenteerd tijdens de huisshow van Jamé, 2 en 3 februari in Druten.

Klik hier voor een filmpje over het prijswinnende ontwerp en de andere geselecteerden.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten