Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Jamé zoekt via online pitch nieuw model

Meubelfabrikant Jamé gebruikt het online platform Created on Friday voor een nieuw model bank. Ontwerpers kunnen hun ontwerp uploaden, het publiek kan stemmen en Jamé kiest daaruit de winnaar.

Zitmeubelfabrikant Jamé maakt gebruikt van het online platform Created on Friday om tot een nieuw model bank te komen. Created on Friday wil van de vrijdag een bijzondere dag maken en op die dag begint een opdrachtgever en twee weken later - ofwel drie vrijdagen verder is er een creatie, een ontwerp. De eerste vrijdag komt de opdracht (een call for creation) waarna de ‘creatief’ aan de slag kan. Het ontwerp/idee moet de creatief uploaden waarna het publiek (iedereen) kan stemmen. Daaruit rollen degenen met de meeste stemmen en daaruit kist de opdrachtgever, in dit geval Jamé, de winnaar.

Filmpje
Jamé directeur Wendy Rijnders geeft in een filmpje op de site uitleg wat zij zoekt. De fabrikant uit Druten maakt strakke moderne meubelen en de gewenste bank moet ‘net even anders zijn en toch Jamé.’ Het bedrijf werd benaderd door de makers van Created on Friday en Romijnders vond het een mooie gelegenheid om het dit jaar gevierde 40-jarig jubileum op aardige wijze af te sluiten. ‘Wij zitten in ons hoofd met allerlei ideeën die soms toch beperkend zijn en nu krijgen anderen de kans om een moderne, strakke bank te ontwerpen naar eigen inzicht. Maar natuurlijk wel herkenbaar als Jamé.

Ontwerp wordt gerealiseerd
De tijd om te komen tot een nieuw ontwerp is kort want inzenden kan t/m 19 december. Via social media wordt de ‘wedstrijd’ bekend gemaakt en volgens Romijnders gaat Created on Friday ook stevig op de trom roffelen om het bekend te maken. Het filmpje moet enig houvast geven en het winnende model gaat Jamé daadwerkelijk produceren. De winnaar ontvangt 1000 euro, de anderen uit de top 5 ontvangen 250 euro.

Meer informatie: www.jame.nl en www.createonfriday.com

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten