Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Perida failliet

Meubelfabrikant Perida uit Vijfhuizen is op 26 juli door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Perida was gespecialiseerd in maatwerk en richtte zich rechtstreeks op de eindgebruiker.

Volgens de site is Perida nu gesloten wegens vakantie, maar de kans dat het bedrijf hierna weer wordt geopend is gering omdat het inmiddels failliet is verklaard. De meubelfabrikant uit het Noord-Hollandse Vijfhuizen was gespecialiseerd in de productie van maatwerk banken en fauteuils en verkocht rechtstreeks aan de consument. Mede daarom was Perida jarenlang vaste klant op de VT wonen & designbeurs, de vroegere Woonbeurs. Daarnaast was de (her)stoffering voor luxe jachten, auto’s, privé vliegtuigen en klanten in de leisure en hospitality wereld een belangrijke afzetmarkt.

Hofleverancier
Perida startte in 1903 als matrassenfabrikant Ooievaar in Amsterdam. Na de Tweede Wereldoorlog produceert het bedrijf kussens voor rookfauteuils die gretig aftrek vinden bij diverse meubelfabrikanten. In de jaren vijftig vindt geleidelijk de omschakeling plaats van matrassen en kussens naar gestoffeerde meubels. In 1953 wordt de handelsnaam Perida gedeponeerd, een verwijzing nRidder-support bv.aar oprichter naar PEterRIDder Amsterdam. In 1976 verhuist het bedrijf naar Vijfhuizen en begin jaren tachtig gaat het roer om. Seriewerk wordt verruild voor ordergericht produceren en Perida richt zich vanaf dan steeds meer op maatwerk. Bij het honderdjarig bestaan ontving het bedrijf het predicaat Hofleverancier.

Update:
Het faillissement van Perida is in 2017 opgeheven en de naam Perida en alle rechten zijn door de oud-eigenaar, de familie Ridder, teruggekocht van de curator. Perida is zodoende wederom actief onder dezelfde naam. Zie verder: www.perida.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten