Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Steinpol verkocht aan Cotta

Meubelfabrikant Cotta Collection AG neemt zitmeubelfabrikant Steinpol over. Steinpol was onderdeel van Steinhoff International dat verwikkeld is in een almaar uitdijend boekhoudschandaal en bezig is om onderdelen af te stoten.

Het in Liechtenstein gevestigde meubelconcern Cotta Collection AG heeft Steinpol overgenomen. De verkoop van Steinpol is onderdeel van een herstructurering van moederconcern Steinhoff International dat in financiële moeilijkheden verkeert vanwege een groot boekhoudschandaal. Steinpol blijft als zelfstandig bedrijf opereren onder het zittende management, zo laat Cotta weten.

Europees nummer 2
Cotta produceert zitmeubelen, kasten, tafels en boxsprings op een viertal locaties in Roemenië en Polen. Door de overname versterkt het haar positie op met name de zitmeubelmarkt. Dat leidt tot een geschatte omzet van 250 miljoen euro waarmee Cotta in Europa de tweede plaats inneemt na het in Polen gevestigde Polipol dat op een achttal verschillende  locaties produceert. Cotta profileert zich met value for money meubelen met onder meer het eigen merk Minimaxx. Daarbij komen nu de Steinpol merken Polsteria, Poco Lifestyle Polstermöbel, Selection en Sit & More.

Golf van overnames
De overname van Steinpol komt een week nadat Cotta bekendmaakte per 1 september Sinkro te hebben overgenomen, een fabrikant van boxsprings en zitmeubelen in Bosnië-Herzegovina.
De twee overnames van Cotta passen in de golf van overnames die momenteel (met name) in Duitsland woedt. Zo werden recentelijk kastenfabrikant Loddenkemper en bedden- en matrassenproducent Femira overgenomen door Wiemann.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten