Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelfabrikant Van Gaasbeek & Van Tiel failliet

Meubelfabrikant Van Gaasbeek & Van Tiel uit Culemborg is 8 september failliet verklaard. Het bedrijf, officieel de Speravi Groep, opereerde ook onder de namen Art of Living en Tables4you.

Het is niet de eerste keer dat Van Gaasbeek & Van Tiel failliet gaat. Eerder gebeurde dat in mei 2009 en april 2013, maar volgde een doorstart. Ook het huidige faillissement zat er al langer aan te komen, in april van dit jaar werden machines en inventaris ter veiling aangeboden. Sinds vorig jaar oktober opereerde het bedrijf onder de naam Pand 35.

Culemborgse stoel
Meubelfabriek Van Gaasbeek & Van Tiel werd in 1847 opgericht en was een van de oudste meubelfabrikanten van het land. Het bedrijf maakte onder meer de Culemborgse stoel, gemaakt van iepenhout en een biezen zitting (zie foto). Tussen 1830 en 1915 bepaalde dit model het gezicht van veel Nederlandse keukens en eetkamers. Rond 1900 leverde Van Gaasbeek en Van Tiel de stoel in 29 variaties. Na 1920 raakt de Culemborgse stoel langzaam uit de mode.

Uitbreiding programma
Van Gaasbeek & Van Tiel maakte lange tijd stoelen en tafels en besloot in 1997 ook complete meubelprogramma’s aan te bieden. Sinds 2000 werd ook loonwerk uitgevoerd voor derden. Zo was het bedrijf ook actief onder de namen Speravi, Art of Living en Tables4you. Ook maatwerk voor interieurbouw behoorde tot de werkzaamheden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten