Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelformule OTAK wil groeien

OTAK wil groeien en de jongste aanwinst is Mammoet Woongigant uit Zwaagdijk. Opvallend: de winkel is vooral blij dat ze nu ook vloeren en gordijnen kan aanbieden.Formulehuis Concepts & Companies zoekt naar uitbreiding van de meubelformule OTAK. Nu zijn er acht winkels met deze formule en er is ruimte voor meer, denkt directeur Rob van Prooijen. Hij noemt geen aantallen, maar op termijn zou twintig tot vijfentwintig mogelijk zijn. Een minimum van 1000 m2 is vereist en per ondernemer wordt gekeken wat de exacte mogelijkheden zijn.

Vloeren en gordijnen
Die zijn soms verrassend want de jongste deelnemer aan de franchiseformule is Mammoet Woongigant uit Zwaagdijk en deze is vooral blij dat ze dankzij OTAK nu 'een totaalplaatje' met ook vloeren en gordijnen kan aanbieden, zo vertelt mede-eigenaresse Suzan Entius. Hoe kan dat?

Kant en klare collecties
Dat kan omdat Concepts & Companies, het moederbedrijf van OTAK, ook de formules Voor Verf & Wonen en Colors&Home aanstuurt, samen goed voor 225 winkels. Via deze winkels worden onder meer diverse soorten vloeren en gordijnen verkocht en volgens Van Prooijen zijn zij daarmee de grootste verkoper van woningtextiel in Nederland. Doordat Mammoet Woongigant zich heeft aangesloten bij OTAK werd het ook mogelijk om vloeren en gordijnen 'binnen te halen' waarbij zij zelf niet hoeven te collectioneren.

Flexibel in invulling
Deze OTAK Plus formule is volgens Van Prooijen een uitkomst voor meubelzaken die vaak weinig kennis hebben van woningtextiel. 'Wij hebben de expertise, stellen de collecties samen en doen de marketing. Da spreekt meubelondernemers aan, zo merken wij.' Naast meubelen heeft OTAK ook standaard woonaccessoires en verlichting in het assortiment.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten