Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelketen DFS ziet omzet sterk stijgen

De Engelse meubelretailer DFS boekte in Nederland afgelopen boekjaar 29 procent meer omzet dan het jaar ervoor. Volgens DFS is het mede te danken aan landelijke reclame op tv.

DFS besteedt meer geld aan marketing en verscheen vorig jaar voor het eerst landelijk op tv met reclame. Dat werpt zijn vruchten af, zo blijkt uit de cijfers over de eerste vijf maanden van het gebroken boekjaar dat loopt van augustus tot en met eind juli. Voor het volledige boekjaar verwacht de Britse retailer nog een operationeel verlies van één tot anderhalf miljoen pond, maar er wordt gewerkt naar break-even. De 29 procent omzetstijging in Nederland loopt synchroon met eenzelfde stijging voor het totale bedrijf. De totale omzet over de eerste vijf maanden van het gebroken boekjaar bedroeg hiervoor 422,3 miljoen pond.

Gestage uitbreiding winkelbestand
DFS is zowel producent als retailer en heeft in thuisland Engeland een behoorlijke marktpositie. In Nederland werd gestart in november 2014 met een winkel op de woonboulevard Cruquius. Nu zijn er totaal zes vestigingen, alle gevestigd op een meubelboulevard. Voor eind 2017 wilde de retailer komen tot tien winkels, maar dat is niet gelukt. 

Aangepast assortiment
DFS is erg Brits en heeft het product-aanbod in Nederland inmiddels aangepast aan de lokale smaak. Begonnen met zitmeubelen, het specialisme van de fabrikant-retailer, is het assortiment uitgebreid met eettafels, salontafels en kasten. In eigen land verkoopt DFS ook bedden, matrassen en slaapkamermeubelair.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten