Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelmerk Gepade maakt online herstart

De Duitse zitmeubelfabrikant Gepade ging in november 2015 failliet en maakt nu een doorstart waarbij de producten alleen online worden aangeboden.

 


Banken en stoelen van Gepade worden nu via verschillende online platformen aangeboden onder de paraplu van Neofacture Furniture GmbH. Dat is een bedrijf van het Bosnische Prevent, eigenaar van het aloude Duitse zitmeubelenmerk. Nieuwe modellen en korte levertijden horen bij Gepade-nieuwe stijl, zo stelt het bedrijf.

Lange historie
Tegelijkertijd met de herstart is ook het logo veranderd. Het bestond uit het woord Gepade, bestaande uit de eerste letters van oprichter GEorg PAmme die het bedrijf in DElbrück oprichtte. Het is nu een cheeta. Deze wordt geassocieerd met de begrippen gracieus, dynamisch en krachtig en – zo zegt Gepade – staat ook voor 'ons gepassioneerde en energieke team alsmede voor de collectie die met zorg en liefde voor jou is ontworpen'.

Meerdere faillissementen
Gepade heeft een lange historie achter zich. Het werd in 1887 opgericht en was tot het faillssement in 2013 in handen van de nazaten van oprichter Pamme. Na een doorstart ging het in eind 2015 wederom failliet, maar de huidige eigenaar Prevent ziet blijkbaar kansen om drieeneenhalf jaar later het merk opnieuw in de markt te zetten. Naast een drietal collecties onder eigen naam hangt onder Gepade ook het in 2011 gelanceerde label Alte Gerberei, een collectie lederen zitmeubelen van hoge kwaliteit.

Meer informatie: www.gepade.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten