Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubilair geïnspireerd op de disco

Het Italiaanse cultmerk Gufram grijpt met diverse producten terug op de jaren van de disco. Bijzondere banken, kasten en kleden met een knipoog naar het verleden worden in een hedendaags jasje gestoken.

Gufram is een van de exoten die momenteel in Milaan de blits probeert te maken met een aantal buitenissige banken, karpetten en kasten onder de gemeenschappelijke naam Disco Gufram. Atelier Biagetti, bestaande uit het Italiaanse duo Alberto Biagetti en Luara Baldessari, ontwierp een vijftal banken die in vorm en stoffering bepaald niet alledaags zijn. Zo bestaat model Jimmy uit goudkleurige 'worsten' van kunstleer die gevuld zijn met polyurethaan schuim. De banken zijn geïnspireerd op eerdere ontwerpen van Gufram dat in de jaren zeventig en tachtig meubels produceerde voor verschillende discotheken.

Gesmolten discobollen
Studio Rotganzen uit Nederland tekende voor een tweetal tafels en drie kasten en noemde het geheel After Party. Op de gelakte kasten hangen 'gesmolten' discobollen, een kenmerkend element uit disco's van de  jaren zeventig en tachtig. Kleinere modellen hingen in menig tienerkamer aan het plafond, gekocht bij Xenos of ander warenhuis.

Karpetten
Bij het geheel horen ook karpetten van Gaëlle Gabillet en Stéphane Villard, beter bekend als GGSV Studio. Zij ontwierpen voor Gufram een drietal karpetten onder de naam Dance Floor waarbij vloeiende lijnen en bijzondere kleuren in het oog springen.
Wie de producten live wil zien kan deze week terecht in in de Mediateca Sante Teresa in Milaan.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten