Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mickey Mouse 90 jaar

Mickey Mouse vierde onlangs zijn 90e verjaardag en dat werd (en wordt) groots gevierd. Talloze bedrijven gebruiken het stijlicoon om hun producten te verkopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 'officiële' verjaardag van Mickey Mouse wordt gesteld op 18 november 1928 toen de de film Steamboat Willie uitkwam. Sindsdien groeide de muis met de grote oren uit tot een stijlicoon dat niet alleen in films te zien is, maar ook op talloze andere producten. Denk aan schoenen, mutsen, dekbedovertrekken, handdoeken, pyjama's, t-shirts, truien, koffers, agenda's, tassen, lampen, klokken, kaarten, sokken, ballonnen, hoedjes en nog vele andere producten. Het Franse tuinmeubelmerk Fermob presenteerde in augustus op de beurs Maison & Objet in Parijs een speciale bistro-stoel in kinderformaat met de beeltenis van Mickey Mouse.

Hoofd Mickey Mouse op Times Square in New York.

Festiviteiten
In de Verenigde Staten deed Fermob de introductie op een speciale manier. Op Times Square in New York werden een kleine 200 stoelen neergezet die samen het hoofd van Mickey Mouse vormen.
De verjaardag van Mickey Mouse wordt optimaal uitgemolken door The Walt Disney Company, eigenaar van het beeldmerk. In maart dit jaar werd al begonnen met de festiviteiten en die lopen door tot in 2019. De Disney Parken zetten Mickey vol in de spotlights met speciale shows en fotoshoots. Er komen uitzendingen op Disney Channel, nieuwe boeken en strips, limited edition merchandise en een nieuwe Disney On Ice show ‘Mickey’s Special Celebration’ die ook naar Europa komt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten