Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Minder bezoekers Meubelbeurs Brussel, meer Nederlanders

De Meubelbeurs Brussel trok iets minder bezoekers dan vorig jaar, maar het aantal buitenlandse bezoekers steeg. Grootste stijger is Duitsland, gevolgd door Nederland.

De Meubelbeurs Brussel is het visitekaartje van de Belgische meubelindustrie, maar het betekent niet dat het vooral en ‘Belgische’ beurs is. Zo’n 60% van de exposanten komt niet uit België en het aantal Belgische bezoekers liep dit jaar met 8,8% terug terwijl het bezoek uit omringende landen juist toenam, zo blijkt uit cijfers van de beursorganisatie. De meubelbeurs, die vorige week werd gehouden, trok een kleine 3% minder bezoekers, maar Engeland (+3,4%), Frankrijk (+4,3,%), Nederland (+5,08%) en Duitsland/Zwitserland/Oostenrijk (+14,09%) lieten juist een stijging van het aantal bezoekers zien.

Continuïteit en vernieuwing
De daling van het aantal bezoekers in absolute zin is vooral te wijten aan de geringe opkomst van de Belgen en de beursorganisatie denkt dat het te maken heeft ‘met de minder goede resultaten van de laatste maanden in de meubelhandel, maar ook met de globalisering van de meubelbranche en het internationaler worden van onze Meubelbeurs.’
Desondanks spreekt de organisatie in een slotbericht over ‘een evenwicht tussen continuïteit en vernieuwing.’ Tegelijkertijd was er ook sprake van ‘echt veel ingrijpende vernieuwingen, talrijke totaal nieuwe concepten, bijna structurele veranderingen’ en ziet de beursorganisatie de toekomst met vertrouwen tegemoet.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten