Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Minder bezoekers voor stoffenbeurs Proposte

De eind april gehouden stoffenbeurs Proposte trok minder bezoekers dan vorig jaar. Vooral Italianen bleven weg. Daarentegen steeg het aantal buitenlandse deelnemers.

Proposte werd dit jaar vervroegd (27 t/m 29 april) om bezoekers de kans te geven de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan te bezoeken die per 1 mei openging. Proposte wordt gehouden in Cernobbio aan het Comomeer, op korte afstand van Milaan. Of bezoekers hier gebruik van maakten, is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat vooral minder Italianen de gespecialiseerde beurs bezochten waardoor het totale aantal bezoekers uitkwam op 6231 (2014: 6593). Daardoor steeg procentueel het aandeel van buitenlandse bezoekers. Dat kwam vooral door Turkije, waarschijnlijk omdat nu voor het eerst (drie) Turkse exposanten meededen.

Satellietbeurzen
Naast de gordijn- en meubelstoffen waren er dit jaar voor het eerst een tweetal kleinere ‘beurzen’ die in de nabijheid van Proposte werden gehouden. Hierin was er met name aandacht voor tapijt. Volgend de beursorganisatie waren deze twee satellietevenementen ‘een waardevolle bron van informatie voor de internationale marktverwachtingen’. Of dit initiatief volgend jaar een vervolg krijgt is, onbekend.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten