Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Minder omzet en meer verlies voor Natuzzi

Natuzzi noteerde voor de eerste helft van dit jaar 6,7% minder omzet in vergelijking met de eerste zes maanden van 2013. Het verlies nam toe van 14,4 miljoen in 2013 tot 20,4 miljoen dit jaar.

De Italiaanse meubelfabrikant Natuzzi is een grote speler op het gebied van zitmeubelen, maar de laatste jaren zit er een beetje de klad in. De omzet in het eerste half jaar zakte naar 188,2 miljoen euro en het verlies steeg naar 20,4 miljoen euro. Vooral in Amerika ging het hard naar beneden met 17,8% minder omzet. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika bleef de omzet stabiel en in Azië steeg de omzet met 7,1%. Als oorzaak van deze cijfers wordt verwezen naar ongunstige koersverschillen, de gestegen leerprijs en minder productieve bedrijven in Italië.

Winst in 2015rode cijfers, winst
Ondanks de rode cijfers zegt topman Pasquale Natuzzi dat het bedrijf op de goede weg is. Het tweede kwartaal van dit jaar was al een stuk beter dan het eerste kwartaal en hij verwacht dat er in het laatste kwartaal van dit jaar geen verlies meer wordt geleden. Voor 2015 wordt zelfs weer winst verwacht.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten