Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mogelijk celstraf voor Pastoe-directeur Rudy Stroink

Het Openbaar Ministerie eist 21 maanden celstraf voor Rudy Stroink, directeur van meubelfabrikant Pastoe. Stroink zou als voormalige topman van vastgoedbedrijf TCN zich hebben schuldig gemaakt aan omkoping.

De rechtbank in Zwolle eist de straf tegen Stroink vanwege ‘omkoping, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.’  Stroink zou als directeur-eigenaar van Trammell Crow Nederland (TCN) in de periode juli 2008 tot en met maart 2010  1,7 miljoen euro smeergeld hebben betaald aan een medewerker van Google. Dit om zich te verzekeren van huur voor een datacentrum van Google in Eemshaven waar TCN eigenaar van was. De huurpenningen waren nodig omdat TCN moeilijk krediet kon krijgen bij de banken. Stroink had als een van de eerste projectontwikkelaars in de gaten wat de bankencrisis voor gevolgen zou kunnen hebben voor de vastgoedsector.

Zware straffen
TCN ging in november 2012 failliet en was toen onder meer eigenaar van het Home Trade Center en de Home Boxx in Nieuwegein, nu respectievelijk De Woonindustrie en De Beursfabriek geheten.
Rudy Stroink is sinds november 2014 directeur van meubelfabriek Pastoe in Houten.
Naast de mogelijke celstraf voor Stroink eist het Openbaar Ministerie (OM) dat twee dochterbedrijven van TCN boetes van 1 miljoen euro en 650.000 euro moeten betalen. Tegen Stroinks' echtgenote Saskia van Bohemen, toenmalig leidinggevende bij TCN, eist het OM vijftien maanden celstraf.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten