Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mogelijk doorstart voor failliete verlichtingsfabrikant hala

Fabrikant hala is op 23 december failliet verklaard. Wellicht maakt het bedrijf een doorstart, maar daarover is geen zekerheid.

Hala werd op 30 december failliet verklaard. Curator is William Lansing van Bruggink & Van der Velden Advocaten in Utrecht, maar deze kon tot op heden nog geen commentaar geven op de ontwikkelingen. In de markt ruist het bericht over een mogelijke doorstart, maar daarover kan geen bevestiging worden verkregen. De telefoon wordt bij hala niet opgenomen.

Zelfproducerend
Hala Nederlandsche Lampen Fabriek werd opgericht in 1909 en produceerde verlichtingsarmaturen voor de consumentenmarkt. Met een eigen gezicht bediende hala de bovenkant van het middensegment en de top van de verlichtingsmarkt en het was een van de weinige zelfproducerende fabrikanten van verlichting in Nederland. In 2011 nam hala branchegenoot Dijkstra Lampen over nadat deze failliet ging. Dijkstra Lampen richtte zich vooral op de projectmarkt. Hala had een vaste stand in het Home Trade Center in Nieuwegein.

Investeringsmaatschappij
Hala is eigendom van VentureNed, een participatiemaatschappij die is gevestigd in Utrecht. VentureNed ‘participeert en investeert in veelbelovende bedrijven en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf’, zo staat op de site.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten