Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mogelijk schenken van alcohol toegestaan in winkel

VVD-Kamerlid Eric Ziengs heeft een initiatiefvoorstel ingediend voor verruiming van de Drank- en Horecawet.  Hiermee wordt het voor winkeliers mogelijk mengvormen tussen retail en horeca aan te bieden.

Volgens het voorstel zou er binnen de binnen de Drank- en Horecawet ruimte moeten komen voor de  nieuwe categorie ‘gemengd kleinhandelsbedrijf’. Daarmee zou bijvoorbeeld een keukenzaak een wijntje kunnen aanbieden of zou je een fles olijfolie moeten kunnen kopen bij een restaurant waar je net hebt gegeten. De meerderheid van de Tweede Kamer is positief over het voorstel en volgens Kamerlid Ziengs past het in de wens van veel consumenten die 'meer beleving' in de winkelstraat willen. 'Zo kunnen onze dorpen en steden met de tijd mee', aldus Ziengs.

Geen concurrentie
Brancheorganisatie INretail pleit al jaren voor verruiming van de mogelijkeheden voor retailers om een glaasje te schenken of - ruimer geformuleerd – iets  wat niet direct gelieerd is aan het eigen assortiment of dienst te kunnen aanbieden, ook wel blurring genoemd. Want nu mag bijvoorbeeld een boekhandel geen wijn verkopen bij de de verkoop van een boek over wijn. Volgens Ziengs levert zijn voorstel geen oneerlijke concurrentie op omdat in alle bedrijven dezelfde regels gelden. 
De Raad van State buigt zich de komende maanden over het wetsvoorstel en komt na de zomer met een advies. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten