Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mogelijke investeerder voor financieel wankel Nolte-Möbel

Slaapkamermeubelenfabrikant Nolte-Möbel is in gesprek met investeerders die het bedrijf kunnen behoeden voor faillissement. Ondertussen wordt er strak gereorganiseerd.

De Duitse fabrikant wist in mei een faillissement te voorkomen door bij de rechtbank een afhandeling in eigen beheer aan te vragen. Daarmee kon het bedrijf de al eerder ingezette reorganisatie voortzetten om erger te voorkomen. Momenteel zegt Nolte-Möbel in gesprek te zijn met drie serieuze investeerders die mogelijk een einde kunnen maken aan de onzekerheid voor de onderneming. Ondertussen gaat de productie gewoon verder en wordt er normaal uitgeleverd.

Afbrokkelende omzet
Familiebedrijf Nolte-Möbel, ook bekend als Nolte Delbrück, trok in mei aan de noodrem nadat er eerder privé kapitaal in de onderneming was gestoken en reorganisaties niet voldoende soelaas boden om de continuïteit te kunnen waarborgen. De financiële problemen zijn volgens Nolte te wijten aan de prijsdruk door concurrentie uit Oost-Europa en vanwege de opkomst van boxsprings, een product dat het bedrijf niet produceert. Nolte-Möbel GmbH & Co. KG had vorig jaar een jaaromzet van ongeveer 30 miljoen euro terwijl het ooit 110 miljoen bedroeg. Het bedrijf telt circa 210 medewerkers.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten