Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mondriaan op theedoek

De Victory Boogie Woogie van Mondriaan op een theedoek? Zeker, dat kan. Het label Hollandsche Waaren pakte het kleurrijke schilderij als voorbeeld voor een puur Hollandse theedoek.De theedoek heeft de kleuren van het traditionele Holland bont, maar de specifieke belijning is een kopie van de Victory Boogie Woogie. Dit kleurrijke schilderij met de kenmerkende kleuren blauw, geel en rood is een schilderij van Piet Mondriaan dat in 1997 voor 37 miljoen euro werd aangekocht door het Gemeentemuseum Den Haag. De theedoek van Hollandsche Waaren is een stuk goedkoper.

Puur Hollandsch
Hollandsche Waaren is een klein label dat zelf ontworpen producten van keramiek en textiel op de markt brengt. Bekers, borden, schalen en theepotten zijn voorzien van schaapjes, koeien en andere beesten, vaak uitgevoerd in Delfts blauw. De theedoeken verwijzen naar landelijke, puur Hollandse tafereeltjes zoals zeilboten en klompjes.

Hollandsche Waaren was een van de bedrijven die afgelopen week aanwezig was op de beurs ShowUP. Meerdere exposanten op de beurs gebruiken typisch Nederlandse kunst of specifiek Nederlandse beeldelementen als inspiratiebron voor hun producten.

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten