Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

MoOD 2013: innovatie én ambachtelijkheid

MoOD profileert zich als beurs waar innovaties worden getoond op het gebied van meubel-, raam- en wandbekleding. Tegelijkertijd bespeurt de beursorganisatie een hang naar ambachtelijkheid.

Een belangrijk kenmerk van MoOD is het innovatieve karakter. Om diverse zaken rond het begrip innovatie te centreren is er dit jaar op de beurs (10 t/m 1 september in Brussel) het XChange Platform, een bepaalde ruimte in hal 9 waar innovatie, creatie en informatie bij elkaar samenkomen. Innovatie slaat op de stalenbank van innovatieve stoffen die er te zien is. Ook zijn er de stoffen te zien van exposanten die genomineerd zijn voor een Blue Drop, een innovatieprijs (voor meerdere categorieën) die tijdens de beurs wordt bekendgemaakt en uitgereikt.

Persoonlijke gidsen aanwezig
Informatie verwijst naar de mensen die aanwezig zijn om bezoekers direct van informatie te voorzien. Wie wil kan ter plekke een gids ‘regelen’, zonder voorafgaande afspraak. Tot de informatie behoort ook de visualisering van de trends die MoOD signaleert. Bij het XChange Platform hoort ook MoOD Yarns waar diverse garenleveranciers aanwezig zullen zijn. Het begrip creatie loopt een beetje door alle activiteiten heen. Aan het innovatieplatform werken verschillende externe partners mee zoals MatériO (stalen van materialen), CELC Masters of Linen (overkoepelende organisatie van bedrijven die actief zijn met linnen), trendbureau Trendease International en Global Color Research Mix Publications (uitgeverij gespecialiseerd in publicaties over kleurtrends).

Digitaal printen
Op de beurs is ook HP aanwezig die zal laten zien wat er mogelijk is met digitaal printen. Om dit duidelijk te maken zal HP iedere dag om 12.30 uur een presentatie geven. Naast deze moderne variant van stof en behang bedrukken signaleert de beurs ook een soort tegenbeweging, een hang naar ambachtelijkheid. Of en hoe dit op de beurs te zien zal zijn, is niet duidelijk.

De dessins van de toekomst
MoOD zegt zich te onderscheiden doordat alleen producenten als exposanten worden toegelaten. Vandaar de naam MoOD die staat voor Meet only Originals Designs. Wie de toekomstige designs wil zien, kan terecht op de beurs Indigo die parallel met MoOD wordt gehouden en volledig is geïntegreerd in het geheel. Op Indigo treft de bezoeker meer dan 100 designers en ontwerpstudio’s die voorbeelden tonen wat mogelijkerwijs later aanwezig zal zijn op interieurstoffen en behang.

Meer informatie: www.moodbrussels.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten