Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

MoOD mixt historie en innovatie

Stoffenbeurs MoOD heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Nieuwe brei- en druktechnieken, veel aandacht voor trends en een attractief lezingenprogramma zijn onderdeel van de beurs. Dit jaar is voor het eerst nevenbeurs Indigo volledig geïntegreerd in MoOD.

Stoffen blijven de core business van MooD (8 t/m 10 september in Brussel) en zoals gewoonlijk is innovatie een belangrijk onderdeel van de beurs. Daarbij gaat het om interieurstoffen in brede zin; meubelstoffen, gordijnstoffen, stoffen voor buitengebruik en stoffen voor projectmatige toepassingen. Naast trends in kleuren en dessins legt de beurs nadruk op innovatie. Denk aan brandwerende, geluiddempende, extreem sterke, makkelijk reinigbare en andere stoffen met specifieke eigenschappen. Op de beurs is ook Materia aanwezig, een ‘stoffenbank’ met duizenden innovatieve en bijzondere stoffen en materialen.

Innovatie én historie
In hal 5 zullen op Innovation Platform bijdragen te zien zijn van jonge talenten en kleine (beginnende) bedrijven. Tijdens de beurs worden de zogeheten Blue Drops uitgereikt voor geselecteerde producten van exposanten. Ook zijn er gedurende de beurs op alle dagen workshops en lezingen, onder meer over trends en innovaties. Tegelijkertijd grijpen exposanten teug op de traditie door gebruik te maken van oude patronen en dessins. Ook is er een toename te zien van het gebruik van gebreide stoffen, zij het ‘gegoten’ in een modern jasje.

Projectmarkt
Hoewel MoOD vooral een stoffenbeurs is, is er ook ruimte voor wandbekleding, voornamelijk gericht voor projectmatige toepassing. Een deel van de exposanten presenteert ook stoffen voor deze markt. Denk daarbij aan producten voor hotels, restaurants en de maritieme sector. Ook outdoorstoffen zijn aanwezig, net als hybride stoffen die zowel geschikt zijn voor binnen- als buitengebruik.

Integratie van Indigo
Dit jaar wordt satellietbeurs Indigo volledig geïntegreerd in MoOD. Jarenlang liepen beide beurzen parallel aan elkaar en sinds de overname van Indigo door Textirama (organisator van MoOD) eerder dit jaar is de koppeling volledig. Indigo beidt plaats aan ongeveer 100 designers die de ontwerpen leveren voor wat later zichtbaar zal zijn in meubelstoffen, gordijnen, dekbedovertrekken en wandbekleding.

Meer informatie: www.moodbrussels.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten