Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mooi weer zorgt voor overvolle bezorgbusjes met tuinmeubelen

Het mooie weer en het net gestorte vakantiegeld zorgden afgelopen zaterdag voor extra bestellingen bij online winkels. PostNL moest 30% meer pakketten bezorgen.



Afgelopen zaterdag kon PostNL niet alle pakketten op tijd wegwerken vanwege ene onvoorziene piek in online bestellingen. Daarbij zaten relatief veel grote producten zoals tuinmeubelen. Daardoor raakten de bestelbusjes snel vol en liep de bezorging soms vertraging op. ‘Voor het weekend is het vakantiegeld gestort en daar is het extreem mooie weer bijgekomen’, verklaart een woordvoerder van PostNL aan de NOS. ‘Door die combinatie zijn er heel veel bestellingen gedaan van grote tuinspullen.’

Spreiding vakantiegeld
Aardig detail en toevallige omstandigheid: op de site van brancheorganisatie INretail bepleit voorzitter Jan Meerman in zijn wekelijkse column voor spreiding van betaling van het vakantiegeld. 'Mensen gaan het hele jaar door op vakantie. Waarom zou je dan ook niet het vakantiegeld spreiden? Dat is toch veel logischer,' schrijft Meerman. 'En het moment van uitgeven kan dan ook helemaal zelf worden bepaald. Ik denk dat heel veel mensen er hartstikke content mee zouden zijn. En blije mensen zijn altijd goed voor de detailhandel’, zo besluit hij.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten