Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mooie, fijne, grappige, handige en overbodige kerstspulletjes (1)

Met de Kerst in zicht verschijnen er talloze daaraan gerelateerde producten op de markt. Hierbij een kleine selectie waarbij prijs, smaak en bruikbaarheid een grote rol spelen. Of juist helemaal niet.

Het Belgische BuzziSpace ontwerpt meubels en producten die de akoestiek moeten verbeteren, voornamelijk gericht op de projectmarkt. Deze kerstboom van vilt dempt enigszins het geluid en is tegelijkertijd een decoratief element. Voor wie zijn eigen gekwek of dat van een dichtbij zittende collega wil dimmen is er een bureau-uitvoering van 29,7 cm , voor degenen die het wat breder zien is er een groter formaat van 170 cm.

Een kerstdiner is voor vrijwel iedereen vaste prik tijdens de kerstdagen. Dat kan op traditionele wijze, maar kan ook een lopend buffet zijn. Deze tafel van Vitamin Design neemt dat letterlijk en voor je het weet is de tafel verdwenen voordat deze gedekt is. Hij heet niet voor niets 'Go'. Verkrijgbaar in eiken of walnoot. Voor de huiselijken onder ons: je kunt de poten ook sloffen aandoen.

Deze kartonnen boom van Dutch Design Brand is in een wip opgezet, na uitpakken de elementen in elkaar schuiven en klaar is kees. Je kunt de boom versieren met ballen en slingers, beplakken of beschrijven. Nog op zoek naar een kerstcadeautje of je kent iemand die wel een boom wil, maar opziet tegen al dat gesleep? De boom weegt 1733 gram en zit verpakt in een handige doos. De boom heeft geen last naalduitval en is jarenlang te gebruiken. De hoogte is 156 cm.

Het eten van wild als zwijn, fazant of hert hoort bij Kerst. Maar zo’n lieve Bambi kun je ook op een andere manier gebruiken. Deze muurhaak Baby Deer van Capventure past in een collectie met andere dierenvriendjes als de vos, wolf, bruine beer, eekhoorn, wild zwijn, konijn en das. De beesten zijn van polystone met een metalen wandbevestiging.

Tijdens de kerstdagen gaat er heel wat in de mond en krijgt de maag het zwaar te verduren. Maar met dit toiletpapier van de Belgische supermarktketen Colruyt wordt de gehele cyclus van eten, vertering en lozing een feest. Het toiletpapier is namelijk voorzien van een speculoosgeur. Vraag is wel hoe het hertje zal kijken met zijn reetbruine ogen als hij aan de beurt is.


Na al dat eten, eindeloos aan tafel zitten en hangen voor de tv wil je ook wel eens een beetje beweging of frisse lucht. Of allebei. Met deze Lamzac (toepasselijke naam in dit geval) van Fatboy is dat goed te doen. De Lamzac Hangout, zoals ie officieel heet, geef je volume zoals je een vuilniszak even ‘opblaast’, met een clip sluit je de opening af en je hebt binnen een minuut een zitzak/bank/hangmat om eindeloos buiten uit te buiken. Vet boy! Opgevouwen is het een klein pakketje van 1,2 kilo.

Dit kitscherige kerstboompje met schaal heeft geen prijskaartje dat je van Xenos of de Marskramer zou verwachten; het 48 cm hoge boompje kost namelijk 185 euro. Oorzaak: het wordt op de markt gebracht door het Italiaanse merk Alessi en is een ontwerp van Marcel Wanders, door sommigen betiteld als topdesigner. Om misverstanden te voorkomen, kreeg het schaalboompje de naam Dressed for X-mas mee.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten