Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mos tussen de tegels

Tapijttegelfabrikant Interface liet zich voor de collectie Human Connections inspireren door straten en pleinen en de daarbij horende natuur, zoals mos en gras.

Tapijttegelfabrikant Interface is al jaren bezig om zo duurzaam mogelijk te produceren. Anders gezegd: het bedrijf probeert bij haar productie het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Tegelijkertijd wordt de natuurlijke omgeving – en veelal de natuur zelf – gebruikt als inspiratiebron voor nieuwe collecties. Lange, vaak nogal ingewikkelde verhalen moeten duidelijk maken wat de achtergronden zijn, hoe het past in de filosofie van Interface en waarom de tegels eruitzien zoals ze eruitzien.

Illustratieve foto's
Maar het kan eenvoudiger zoals blijkt uit de nieuwe collectie Human Connections. Deze is gebaseerd op natuurlijke elementen in relatie tot stedelijke omgevingen. Straatstenen, de tegels van een terras en het mos of het gras dat daartussen groeit zijn hierin belangrijke elementen. Een aantal begeleidende foto's die horen bij de collectie maken alles duidelijk en woorden, laat staan een lange uitleg over het hoe en waarom, zijn eigenlijk niet nodig.

Stedelijke ontmoetingsplekken
Interface is met name sterk op de projectmarkt en de meeste tegels komen te liggen in grote kantoren. Werken kan daar veelal op verschillende plekken, maar mensen hebben toch de behoefte om elkaar op te zoeken. Of, zoals de fabrikant het formuleert, om 'met elkaar en met de natuur in verbinding te staan.' Om dat te bereiken moeten zij zich verplaatsen van de ene ruimte naar de andere en dat kan door te lopen over een speciale vloerbedekking, vergelijkbaat met een straat, pad of plein in een stedelijke omgeving. Op de eerste en derde foto Moss in Stone, een van de acht items uit de collectie.


Voor meer achtergronden van de collectie: zie het filmpje met uitleg van ontwerper David Oakey.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten