Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Muur voorzien van een Mondriaan of een Van Gogh op maat

De wand bekleden met een Van Gogh of Mondriaan? Precies op maat van de huiskamer of slaapkamer? Of misschien iets voor het plafond van een oud landhuis? Dat kan met de Tate collectie van behangproducent Graham & Brown.
 

Van Gogh, Boerderijen in de buurt van Auvers, 1890.

Fotobehang met het Melkmeisje van Vermeer, de Nachtwacht of een zelfportret van Van Gogh- het kan al lang. Ook behang met elementen van beroemde schilderijen is niet nieuw. Maar een schilderij digitaal laten printen op behang dat overeenkomt met de grootte van de muur (of een deel daarvan) in je eigen huis of kantoor? Dat kan nu ook. Behangproducent Graham & Brown selecteerde 32 schilderijen uit de collectie van museum Tate Modern in Londen en deze zijn nu digitaal verkrijgbaar als 'maatwerk-schilderij-op-de-muur'.
 

Piet Mondriaan, Compositie met geel, blauw en rood, 1935.

Passend op maat
In de collectie zit onder meer werk van Van Gogh, Mondriaan, Claude Monet en de Engelse landschapsschilder Turner. Met een tool op de website kun je de schilderijen 'snijden' op de gewenste maat waardoor ze precies op de muur passen met zo weinig mogelijk snijafval. Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten om een 'persoonlijke stijl in de afwerking' te creëren, variërend van een 'geweven' structuur tot papier met een 'luxueuze glans'. Wil je echt iets klassieks in de ruimte, bijvoorbeeld een fresco? Het is ook mogelijk om het behang op het plafond aan te brengen.
 

Je kunt het behang ook op het plafond plakken. Hier een voorstudie van schilderij bedoeld voor plafond in Grimsthorpe Castle, Francesco Sleter, circa 1724..

Duurzame productie
De muurschilderingen worden milieuvriendelijk geproduceerd met hernieuwbare energie, er wordt gebruik gemaakt van inkt op waterbasis en al het papier is afkomstig van duurzame bronnen, zo laat Graham & Brown weten.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten