Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Na zes jaar nieuwe cao voor woondetailhandel

Brancheorganisatie INretail heeft met de vakbonden AVV, de Unie en CNV een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de woonbranche. Er is aansluiting gevonden bij de cao Fashion, Sport & Lifestyle.

De cao moet op 1 januari 2017 ingaan voor de bijna 35.000 medewerkers en werkgevers in de woondetailhandel. Als de vakbondsleden instemmen met het verzoek komt er een loonsverhoging van 2,75% per 1 april, gevolgd door een verhoging van 1% in 2018. De zondagstoeslag gaat van 100% naar 50%, maar werknemers die nu in de woonbranche werken worden volgens INretail daarvoor gecompenseerd. De cao loopt tot 1 juli 2018. De FNV was niet betrokken bij de totstandkoming van de overeenkomst. De nog lopende cao stamt uit 2010.

Speciale woonmodule
Het akkoord betekent dat de woonbranche zich gaat aansluiten bij de cao Fashion, Sport & Lifestyle, die INretail eerder realiseerde. Volgens INretail directeur Jan Meerman is deze ‘inmiddels de toonaangevende cao voor de non-food detailhandel’, die voor 140.000 werknemers in de retail zal gaan gelden. ‘Een grote cao met daarin heldere afspraken die passen bij de veranderingen die de retail ondergaat, biedt duidelijkheid en structuur’, aldus Meerman. Om de cao passend te maken wordt deze uitgebreid met een woonmodule waarin een aantal specifieke afspraken voor de branche zijn opgenomen.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten