Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Naar bed met Marilyn Monroe

Matrassen zijn altijd wit, gebroken wit, super licht beige of hebben een kleur hier tussenin. De enige versiering zijn geborduurde of geprinte motieven in contrasterend wit. Maar het kan ook anders.

Formaat, dikte, merk of kwaliteit kunnen verschillen, maar de kleur van de tijk staat vast; dat kan alleen maar wit zijn. Om toch wat variatie aan te brengen worden er stiknaden aangebracht in golven, diagonalen of rare kronkels. Een motiefje erin kan, maar ook dan in wit of hooguit een heel flets kleurtje. Het beeld - meestal gegeven door de wijze waarop de stiknaden zijn aangebracht  - doet niets met de kwaliteit, maar kan heel bepalend zijn voor de keuze van de consument, zo weet iedere detaillist.

Marilyn Monroe
Toch is een andere kleur dan wit mogelijk. Op de beurs IMM, die in januari in Keulen werd gehouden, viel de Italiaanse fabrikant Permaflex op met matrassen die vaak helemaal niet wit waren. Een matras met een skyline van wolkenkrabbers, banen in diverse grijze graduaties, bloemen in kleur of in goud gestikt en zelfs een bijna zwarte matrastijk met de beeltenis van Marilyn Monroe. Chique, grappig en misschien voor een enkeling zelfs opwindend. Het is pure onzin want er gaat in alle gevallen een laken overheen en de tijk is alleen zichtbaar als de lakens worden ververst.

Bloemblaadjes
Hilding Anders liet op de beurs een matras zien waarbij de tijk was voorzien van een tweetal blauwe banen. Of dit meer dan een esthetische reden heeft, is niet bekend. De Duitse fabrikant Oschmann Comfortbetten trok de aandacht met een bed waarvan de matras volledig was overtrokken met bloemblaadjes. Hier gaat het dus niet om de tijk, maar puur om een opvallend beeld.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten