Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Najaarsbeurs/vakbeurs in De Woonindustrie

Gisteren ging in De Woonindustrie de najaarsbeurs van start onder de noemer Vakdagen. De drukte was minimaal vanwege corona en de sfeer was uitstekend. De afzet en omzet in de winkels zijn namelijk prima, ook vanwege corona.
 


Op de eerste dag zijn traditioneel consumenten welkom in De Woonindustrie, maar vanwege corona is dat uitgesloten. Dus hadden de professionals het rijk alleen. Het was niet echt druk, maar dat is onder de huidige omstandigheden juist de bedoeling. Daardoor hadden exposanten en bezoekers alle tijd voor elkaar en dan is het prettig zakendoen. Daarnaast gaat het in de retail al maanden ongekend goed waardoor leveranciers soms een tandje moeten bijzetten om op tijd te kunnen leveren en is de noodzaak om tijdens de beurs te moeten schrijven beperkt.

Breed aanbod
Tegelijkertijd is de druk om perse met wat 'nieuws' te komen minder sterk en door de lockdown in bijvoorbeeld België en Duitsland was het sowieso lastig om dat te realiseren. Toch wisten veel exposanten wat nieuwigheden te presenteren. Met het gegroeide aanbod geeft dat een aardig beursbeeld en – opvallend – dat trok ook buitenlandse bezoekers, Wellicht mede omdat beurzen of andere fysieke evenementen maanden lang niet mogelijk mogelijk waren en deze situatie mogelijk nog een tijdje zal voortduren.

Geen beurs, wel vakdagen
De organisatie van De Woonindustrie wenst nadrukkelijk niet te spreken over een beurs, maar noemt het 'vakdagen in een bedrijfsverzamelgebouw'. Dat is makkelijk naar buiten te verkopen aan de autoriteiten en het is nog waar ook. Zeker omdat het overgrote deel van de expsanten er permanent staat en de 'beurs' verspreid is over meerdere dagen in twee weken klinkt het allemaal heel plausibel. Als de eerste dag model kan staan voor de rest van het evenemnt dan kan de organisatie volgende week met recht spreken van een uitstekende 'najaarsbeurs'.

Meer informatie: www.dewoonindustrie.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten