Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Najaarsbeurzen dit weekend van start

Komend weekend beginnen de eerste vakbeurzen van het naseizoen. In Vijfhuizen begint zondag ShowUP en diezelfde dag start in Gorinchem &Trendz. Beide beurzen bedienen ongeveer dezelfde markt (accessoires in brede zin) maar verschillen behoorlijk van elkaar.ShowUP richt zich op woon- en cadeauwinkels, bloemenzaken, webshops, bloggers en stylisten. De beurs biedt een aanbod van stationary, woonaccessoires, gifts en producten voor de gedekte tafel en noemt zichzelf  ‘creatief en fris’ in een ‘inspirerende en stijlvolle setting’. Die setting is een oude kas die is gebouwd voor de tuinbouwtentoonstelling Floriade in 2002 en sinds jaren wordt gebruikt als evenementenlocatie.

Gestage groei
ShowUP startte in februari 2013 en aanstaande zondag is de achtste editie. De beurs zit al jaren in een constante groei en telt plusminus 250 deelnemers. Daaronder zitten veel bekende nationale en internationale merken. Toch is de beurs kleinschalig, zonder grote stands. Een klein gedeelte van de beurs richt zich op producten voor kinderen. Onder de naam ListenUP worden er tijdens de beurs diverse lezingen gegeven. Het publiek is divers en relatief jong. De organisatie zich ook bewust richt op stylisten en bloggers. Opvallend is dat de website ook Engelstalig beschikbaar is. Dat impliceert: big brands, starting labels & young designers.

Combinatie van drie beurzen
De beurs &Trendz in Gorinchem is een combinatie van de beurzen Trendz, @HomeEvent en SOCdays. Het samengaan van dit drietal geeft aan dat er geen bestaansrecht was voor alle drie, reden waarom vanaf begin dit jaar gekozen is voor een combinatie onder de noemer &Trendz. Ook hier gaat het om woonaccessoires, gifts, stationary en ander ‘klein spul’. Op de beursvloer staan diverse trendhuisjes die ingericht zijn door stylisten met producten van exposanten. De huisjes moeten dienen als inspiratiebron voor bezoekers. Studenten van AOC de Groene Welle nemen deel aan een bloemschikwedstrijd tijdens de beurs.Meerdere edities
&Trendz vindt plaats in de Evenementenhal Gorinchem in Gorinchem. Hoewel &Trendz dezelfde markt bedient als ShowUP is het aanbod in zekere zin wat traditioneler en dat geldt deels ook voor de bezoekers. De beurs heeft een bovenregionaal karakter en wordt in september gehouden in Hardenberg. Bijzonder aan de beurs is het all inn concept: gratis, entree, en gratis eten en drinken.

Meer informatie: www.showup.nl en www.evenementenhal.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten