Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nationaal Kampioenschap interieuradviseur in Woonmall Alexandrium

Op 8 en 9 maart vindt het NK voor interieuradviseur plaats in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Twaalf mbo-studenten van diverse scholen uit heel Nederland gaan de strijd aan.

De deelnemers krijgen de opdracht om een ontwerpadvies te maken voor een ontmoetingspunt op een (muziek)festival. Daarbij moet in het ontwerp in ieder geval een zitgelegenheid, een kinderspeelplaats en een podium verwerkt worden. De opdrachtgever is een evenementenbureau dat is gespecialiseerd in kleine en grotere meerdaagse festivals.

Studenten HMC
De wedstrijd vindt plaats in het atrium van Woonmall Alexandrium in Rotterdam, te midden van zo'n 55 woonwinkels. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam in samenwerking met WorldSkills Netherlands en Woonmall Alexandrium. Roos Vollebregt (l)en Christy Dorn (r) doen namens het HMC mee aan de wedstrijd.

Belang vakmanschap promoten
WorldSkills Netherlands is een organisatie die aandacht schenkt aan het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden zoals het Nationaal Kampioenschap interieuradviseur.

Andere NK's
De wedstrijd is onderdeel van een groot aantal andere nationale kampioenschappen voor leerlingen uit het beroepsonderwijs. Zo vinden van 20 tot en met 22 maart nog 38 NK's plaats tijdens het driedaagse beroepenevenement Skills The Finals in RAI Amsterdam.

Meer informatie: www.hmcollege.nl en www.skillsheroes.nl


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten