Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nederland in Milaan present met Mondriaan

Tijdens de meubelbeurs in Milaan presenteren een groot aantal Nederlandse bedrijven zich gezamenlijk in een oud paleis. Deels staat dat in het teken van Mondriaan vanwege het 100-jarig bestaan van De Stijl.

Volgende week begint in Milaan de Salone del Mobile, de grootste mondiale meubelbeurs. Parallel aan de beurs zijn er in de stad talloze manifestaties, tentoonstellingen en andere evenementen. Net als vorig jaar zullen een aantal Nederlandse bedrijven, designers en instellingen zich onder de naam Masterly, the Dutch in Milano presenteren in het Palazzo Franseco Turati, een oud paleis dat gebruikt wordt voor evenementen en tentoonstellingen.

100 jaar De Stijl
Een aantal van de ruim zeventig deelnemers presenteert zich onder de noemer Van Mondriaan to Dutch Design. Het is een verwijzing naar de viering van het honderdjarig bestaan van De Stijl, een kunststroming waar Mondriaan een prominente vertegenwoordiger van was. Zo maakte  designer Karel Bodegom diverse variaties voor het blad van de S 1200 secretaire van Thonet (zie foto hiernaast). Lisette Huizenga maakt ‘digitale schilderijen’ waarbij je kunt zien dat het kenmerkende werk van Mondriaan als inspiratiebron dient. (Zie foto hieronder).Geïnspireerd door Mondriaan
Ook designstudio Nicolette Brunklaus, ontwerper Rogier Waaijer, tapijtfabrikant Van Besouw, modeontwerper Michael Barnaart van Bergen, fotografe Frieda Mellema, textielkustenares Marianne Kemp, Feltgood (viltproducten), Sylvia Monique Blankendaal (glaskunst)  en Mrs. Rosehip (tassen) sluiten aan bij Mondriaan.


Palazzo Franseco Turati in 2016.

Andere deelnemers
Tussen de tientallen Nederlandse deelnemers die aanwezig zijn in het Palazzo Franseco Turati zitten onder meer meubelfabrikanten Leolux en Gelderland, tapijtfabrikant Desso, stoffenproducten De Ploeg en kantoorinrichter Ahrend. Ook het HMC (Hout- en Meubileringscollege) presenteert hier in Milaan.

Voor de volledige lijst met deelnemers en meer informatie: www.masterly.nu

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten