Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nederlanders presenteren zich gezamenlijk in Milaan

Onder de naam Masterly - The Dutch in Milano presenteren bedrijven, ontwerpers en collectieven zich gezamenlijk in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Plaats van handeling: een fraaie palazzo in het centrum Milaan.

In het Palazzo Francesco Turati vindt de bezoeker design en ambachtelijk vakwerk van zo'n veertig Nederlandse bedrijven, ontwerpers en andere creatieven.  Het aanbod omvat niet alleen meubelontwerpen of ander interieurdesign, maar ook mode en fotografie. Naast bedrijven als Leolux, Ahrend, Van Besouw en De Ploeg zijn er ook meerdere kleinere bureaus en eenpitters te vinden in het fraaie gerestaureerde gebouw. Ook zullen er producten te zien zijn van studenten van opleidingen zoals het Hout- en Meubileringscollege en ArteZ.

Dakterras en binnenplaats
Het 'Nederlandse paviljoen' is geopend tijdens de Salone del Mobile van 17 tot en met 22 april en kent een tweedeling. In de historische ruimten van het Palazzo is historisch en hedendaags design te zien en in de moderne ruimten presenteren zich Nederlandse bedrijven en topontwerpers die ambachtelijk vakwerk en goede vormgeving hoog in het vaandel hebben staan. Het dakterras op de vijfde verdieping biedt een fraai uitzicht over de stad Milaan. Ook op de deels overdekte binnenplaats van het Palazzo is het goed toeven.

Weinig Nederlanders op beurs
Opmerkelijk: wie Dutch Design tijdens de beursweek wil bewonderen, vindt dit in bovengenoemd paviljoen en niet op beursterrein van de Salone del Mobile; daar is slechts een handjevol Nederlands bedrijven vertegenwoordigd. Wel zijn er verspreid over de stad in winkels, galeries, pakhuizen, gymzalen, loodsen en nog talloze andere bedrijven uit de Lage Landen aanwezig in Milaan, veelal in combinatie met soortgenoten.

Meer informatie: www.masterly.nu

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten