Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nederlandse designtalenten in de spotlight op Maison & Objet

Een aantal Nederlandse designtalenten worden op de beurs Maison & Objet in het zonnetje gezet. Op de beurs in september zullen deze zogeheten Rising Talents optreden als ambassadeurs van Dutch Design.
 


Elke editie van Maison & Objet focust op een nieuwe generatie talent uit een specifiek land. In september staat Nederland in the picture, volgens de organisatie een land met 'een van de meest levendige design scènes in Europa'. Daarbij worden woorden als experimenteel, kritisch, mondiaal, vrijgevochten, innovatief, coöperatief, duurzaam en sociaal de mond genomen om kenmerken van het Dutch Design te typeren.

Geselecteerde talenten
De door een jury gekozen Rising Talents zijn Hanna Kooistra, Atelier Fig (Ruben Hoogvliet en Gijs Wouters), Yoon Seok-Hyeon, Simone Post, Théophile Blandet en het al wat meer bekende duo Vera Meijwaard en Steven Visser (Visser & Meijwaard). Ook SanneTerweij behoort tot de uitverkorenen, zij werd aangedragen door Les Ateliers d’Art de France Ateliers (Franse beroepsvereniging van ambachtslieden en kunstenaars) en de Crafts Council Nederland, platform voor de ontwikkeling van het creatieve ambacht en de creatieve maakcultuur.

Hollandse windmolens
Opvallend detail: op de site van Maison & Objet wordt de aankondiging van de opkomende Nederlandse designtalenten geïllustreerd met een logo tegen de achtergrond van een oer-Hollands landschap met windmolens in de polder.

Meer informatie: www.maison-objet.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten