Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nederlandse exposanten succesvol op tuinbeurs Spoga

Meer luxe, meer gemak en ook aandacht voor ‘groen’ binnenshuis. Dit waren een paar zaken die op de tuin(meubel)beurs Spoga aan de orde kwamen.

Mede dankzij een goed voorjaar was de Spoga (2 t/m 4 september) voor veel aanbieders van tuinmeubelen een goede beurs. Nederlandse exposanten vervullen hierbij een grote rol en als het aan hen ligt, wordt dat in 2018 nog groter. ‘Ze willen nog meer ruimte’, aldus Rob Schotema, directeur van RS Vision Expo en vertegenwoordiger van de Koelnmesse in Nederland.

Houten meubelen
Nog steeds zijn veel tuinmeubelen gemaakt van gevlochten kunststof, maar massief hout wint duidelijk terrein, veel al in combinatie met lichtgewicht metaal. Veel modellen hebben een zodanig design dat ze probleemloos ook binnen gebruikt zouden kunnen worden, inclusief de stoffering.

Luxe buitenkeukens
Luxe en gemak was te zien bij buitenkeukens en barbecues. Er zijn talloze apparaten waarmee je kunt koken, bakken, grillen, wokken, stoven en meer. Luxe buitenkeukens die meer mogelijkheden hebben dan een gemiddelde huiskeuken zijn een kleine, maar blijkbaar wel een groeimarkt. Ook barbecues zijn er in soorten en maten, van luxe tot eenvoudig en van zwaar tot lichtgewicht.

Inrichten balkon
Licht en compact zijn begrippen die vaker zullen terugkomen want de industrie heeft ‘ontdekt’ dat talloze mensen met een balkon niet alleen willen kunnen barbecueën op hun beperkte ruimte, maar dat ook willen inrichten met levend groen. Handige bloempotten, rekken om te op te bergen en te stapelen, uitkapbare tafeltjes en stoelen zijn het gevolg. Ook voor wie binnen graag groen wil, bood de beurs handige ‘meubels’.

Zelf groenten kweken
Op de Spoga ook talloze producten die inspelen op de trend om zelf groenten te kweken. Mini-kasjes voor in de keuken of iets grotere voor op het balkon of in de tuin zijn een groeimarkt.
Wie echt wil tuinieren, kan dat met steeds minder moeite doen. Maairobots zijn al tamelijk gewoon en handgereedschap zoals zagen en scharen krijgen steeds vaker een accu. Snoerloos gaat een grote toekomst tegemoet door kleinere en tegelijkertijd sterke batterijen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten