Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nederlandse interieurbeurzen van start

De Nederlandse beurzencarrousel begint te draaien. In Beusichem klopt het meubelhart al en aanstaand weekend beginnen de beurzen in De Woonindustrie in Nieuwegein en het ETC in Culemborg.

Februari is voor professionals in de woonbranche traditioneel de tijd voor beursbezoek in eigen land. Gisteren en vandaag is het Meubelhart Beusichem in Beusichem geopend en ook 13 en 14 februari kan men hier terecht. Komend weekend start de voorjaarsbeurs in De Woonindustrie in Nieuwegein (t/m 15 februari) en tegelijkertijd begint in het ETC in Culemborg de beurs (t/m 14 februari). Wie meer is geïnteresseerd in design kan van 10 t/m 12 februari terecht bij de consumenten'beurzen' Object Rotterdam en Design Icons in Amsterdam (11 en 12 februari).Meer beursbezoekers
Gezien de voortekenen bij andere beurzen zijn de verwachtingen redelijk positief. De grote buitenlandse beurzen Heimtextil, Domotex, IMM en Maison & Objet lieten een stijgend bezoekersaantal zien. Ook de veel kleinere Nederlandse beurzen &Trendz (in januari gehouden) en ShowUP (net afgelopen) trokken meer bezoek. Wat dit betreft viel alleen Intirio in Gent uit de toon met een sterk dalend aantal bezoekers.


Consumentenvertrouwen
Exposanten en beursorganisaties wijten de opgaande lijn in aantal bezoekers aan de verbeterde economische conjunctuur en het daarmee samenhangende consumentenvertrouwen. In Nederland wordt dat versterkt door een inhaalslag op huizenmarkt nadat deze jarenlang op een laag pitje stond. Volgens brancheorganisatie INretail gaat het met de ‘woon’leden bovengemiddeld goed en worden er maandelijks stijgende omzetten gerapporteerd. Of dit te merken zal zijn aan stijgende kooplust bij de retailers, zal de komende dagen duidelijk worden op de diverse vakbeurzen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten