Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Neo mint wordt de kleur van 2020

Hoewel 2018 nog niet eens op helft is, lanceert trendsvoorspellingsbureau WGSN al de kleur voor 2020: neo mint. Dat is een soort pastel groen.
 


Volgens het in Londen gevestigde trendvoorspellingsbureau WGSN wordt Neo Mint, een soort pastel groen, de trendkleur van 2020 die zichtbaar zal zijn in de mode en het interieur. De kleur reflecteert volgens WGSN het jaar 2020, een jaartal dat tot de verbeelding spreekt en een jaar waarin volgens het bureau futuristische dromen werkelijkheid zullen worden door technologie en wetenschap. Als 'bewijs' hiervan noemt WGSN verschillende zaken: de voltooing van de hoogste wolkenkrabber in Saoedi-Arabië, vliegende taxi's in Los Angeles en de inzet van kunstmatige intelligentie voor de jury van het turnen tijdens de Olympische Spelen. Neo Mint is daarnaast ook nog eens een genderneutrale kleur.
 


Invloed Instagram
Om een voorspelling te kunnen doen over de komende trendkleur kijkt het trendbureau traditiegetrouw naar wat er te zien is op de catwalks van de diverse modehuizen. Ook de zojuist gehouden Milan Design Week en de beurs Salone del Mobile zijn graadmeters. Kleuren die daar zijn te zien druppelen langzaam door naar 'beneden'. Ook street fashion, belangrijke (politieke) ontwikkelingen en big data spelen een rol om de toekomstige trendkleur te bepalen. Vrij nieuw is om posts op social media hierbij te betrekken waarbij het specifiek gaat om posts van influencers op Instagram.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten