Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuw Belgisch meubelmoment: Belgian Furniture Days

Van 7 tot en met 12 juni openen ruim veertig Belgische (meubel)fabrikanten hun deuren voor vakbezoekers. Dat gebeurt onder de noemer Belgian Furniture Days, een initiatief van Belgofurn dat de export van Belgische meubelfabrikanten promoot.

 

 

De Belgian Furniture Days is feitelijk de clustering van een aantal huisshows die tegelijkertijd worden gehouden. Tot nu toe zijn er 42 deelnemers die zich concentreren in de regio Antwerpen, de regio Gent-Kortrijk en een paar rond Hasselt-Maastricht.

Bezoekers
Het idee om iets gezamenlijks te organiseren komt van diverse meubelfabrikanten die graag hun producten willen laten zien aan klanten, maar beseffen dat deze niet makkelijk tijd vrijmaken om even een showroom te bezoeken. Door gedurende een beperkte periode gezamenlijk de deuren open te zetten, wordt gehoopt dat retailers (en mogelijk andere klanten) dat wel zullen doen.

Aansluitend op beurs IMM
Het tijdstip van de open dagen is aansluitend op de IMM IN Keulen die afgelopen januari niet doorging en bij hoge uitzondering nu begin juni wordt gehouden. Organisator Belgofurn, de exporttak van belangenorganisatie Fedustria, spreekt uitdrukkelijk niet van een beurs en laat weten ook niet in het vaarwater van Meubelbeurs Brussel te willen komen die altijd in november wordt gehouden. Wel is het nu al de bedoeling om het evenement jaarlijks te laten plaatsvinden.

Eten en drinken 
Om potentiĆ«le bezoekers 'lekker' te maken wordt verwezen naar de Belgische gastronomie en gezelligheid. Op de site www.belgianfurnituredays.com staan inmiddels gegevens van hotels en restaurants.

Veel Belgische initiatieven
De Belgian Furniture Days is het zoveelste initiatief dat in korte tijd uit de grond is gestampt waarbij individuele bedrijven zich gezamenlijk presenteren. Eind deze maand zijn voor het eerst de Flanders Furniture Design Days (huisshows van 12 Vlaamse meubelbedrijven), begin mei houden 13 fabrikanten van vloerbedekking voor de tweede keer gelijklopende huisshows onder de naam Flanders Flooring Days en overlappend met de hierboven aangekondigde Belgian Furniture Days wordt van 7 t/m 18 juni in Antwerpen de Antwerp Designweek gehouden waarbij fabrikanten van meubels en diverse interieurproducten zich presenteren.

Meer informatie: www.belgianfurnituredays.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten