Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuw distibutiecentrum voor meubelfabrikant De Eekhoorn

De Eekhoorn Dutch Furniture laat in Hoorn een distributiecentrum bouwen met 190.000 m3 opslag. Van daaruit zal uit voorraad worden geleverd, veelal direct naar de consument. Eind 2019 zal het dc in gebruik worden genomen.

Het nieuwe distributiecentrum  is noodzakelijk vanwege de sterke groei van de webshops waaraan De Eekhoorn levert. Vanuit dat nieuwe centrum zullen de producten direct bij de consument worden afgeleverd. 'Meer dan 30% van onze omzet wordt inmiddels gerealiseerd door online partijen en wij houden er rekening mee dat dit binnen drie jaar meer dan 50% zal zijn', vertelt commercieel directeur Jos de Smit.

Verhuizing
De Eekhoorn werkt momenteel vanuit vier verschillende locaties in Zwaagdijk-Oost. De meubelfabriek zelf blijft in Zwaagdijk-Oost, maar het distributiecentrum en het kantoor zullen gaan verhuizen naar Hoorn. Daar komt ook een zogeheten Experiene Center waar consumenten de collecties van de merken WOOOD en BepureHome kunnen bekijken. Deze worden in eigen ontwikkeld en geproduceerd.

Import en export
De Eekhoorn produceert houten bouwpakketmeubelen en importeert daarnaast banken, stoelen, verlichting en accessoires uit diverse landen in de omzetverhouding 40% - 60%. De afzet gaat naar 25 landen via meer dan 1500 (online) winkels. De directie wordt gevormd door de drie broers De Smit die tevens eigenaar zijn van de retailformule Basiclabel.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten