Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuw ontwerp voor ‘CBW-erkend’ stickers

Vanaf januari 2016 zijn er nieuwe ‘CBW-erkend’ stickers. Leden van branchevereniging INretail kunnen deze gebruiken als een soort aankoopzekerheid voor de consument.

De nieuwe stickers zijn ontworpen door Jochum Kortbeek en Koen Snither, twee leerlingen van het HMC, mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Amsterdam, beter bekend als het Hout- en Meubileringscollege. De sticker toont het oude beeldmerk van de CBW met daarnaast een grafische afbeelding van een twee-in-een stoel. Het geheel resulteert in de bekende ‘CBW-sticker’ die winkeliers op de etalageruit kunnen plakken. De sticker geeft de consument een bepaalde zekerheid omdat deze staat voor een garantieregeling die de winkelier kan geven.

Veilig aankopen
De garantieregeling omvat een veilige aanbetalingsgarantie, een afbouwende driejarig productgarantie en een onpartijdige klachtenafhandeling mocht deze noodzakelijk zijn. De letters CBW staan voor Centrale Branchevereniging Wonen, de voorloper van INretail. Inretail omvat meer dan woonwinkels, maar vanwege de naamsbekendheid van het begrip CBW-erkend blijft deze afkorting gehandhaafd. De CBW-erkend regeling is geen keurmerk of kwaliteitskenmerk, maar een soort 'bewijs' van zekerheid.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten