Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuw thema voor beurs Domotex: Atmysphere

Vloerbedekkingenbeurs Domotex heeft voor 2020 als thema Atmysphere. Het verwijst onder meer naar welbevinden en duurzaamheid als eigenschappen van vloerbedekking, zo stelt de beursorganisatie.
 


Atmysphere is het overkoepelende thema dat de beursorganisatie van Domotex (10 tot en met 13 januari 2020 in Hannover) heeft bedacht. Het woord moet volgens de organisatie worden verbonden met eigenschappen die de levenskwaliteit en de atmosfeer in de ruimte verbeteren. Vloerbedekking heeft zodoende ook te maken met welbevinden, duurzaamheid en natuurlijkheid.

Positieve eigenschappen vloer
Hierbij wordt gedacht aan geluidsreducerende of 'fijnstofbindende' eigenschappen van bijvoorbeeld tapijt, isolerende eigenschappen van vloerbedekking in het algemeen of houten vloeren die vocht kunnen opnemen en afgeven waardoor zij tot op zekere hoogte het binnenklimaat reguleren. Ook esthetische en voelbare eigenschappen worden hiertoe gerekend.

Gezondheid
Het thema Atmysphere sluit aan bij de grotere trend 'gezondheid', zo stellen de beursorganisatoren, met daarnaast thema's als duurzaamheid en recycling. Zeker als zulke zaken door een goed design worden vertaald naar een bepaald 'vloerconcept' ontstaan er vloeren die kunnen bijdragen aan een algeheel welbevinden, zo is de gedachte.

Innovatieve producten
Producenten, maar ook nadrukkelijk designers, kunstenaars en studenten worden aangespoord na te denken over ruimteconcepten in relatie tot het overkoepelende thema, liefst om zo te komen met innovatieve producten of invulling van een specifieke ruimte. Mogelijk zal de uitwerking daarvan, in welke vorm dan ook, een plaats krijgen op Domotex in het speciale beursonderdeel Framing Trends.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten