Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe bank, maar het ontwerp stamt uit 1936

Carl Hansen (her)introduceert de Coupé Sofa, een compact bankje dat past in de immer voortdurende vintage trend. Het model stamt uit 1936 en is een ontwerp van Frits Henningsen.
 


Carl Hansen is een van de fabrikanten die kan putten uit een rijk verleden met modellen van tientallen jaren oud die goed passen in wat heden ten dage veelgevraagd wordt. De herintroductie van de Coupé Sofa is daar een voorbeeld van. Het ontwerp van de Deense designer Frits Henningsen werd in 1936 in Kopenhagen geïntroduceerd op een meubelbeurs en was ondertussen al heel lang uit productie. De Deense fabrikant Carl Hansen deed een lichte aanpassing aan het model en zie: het past precies in het huidige tijdsbeeld.

Hoge rug
Het compacte bankje heeft een hoge rug, aan de zijkanten twee 'oren' en aan de binnenkant twee subtiele armleuningen. Het houtwerk is van walnoot of eiken en de bank is leverbaar in stof en in leer of een combinatie hiervan. Voor een goed zitcomfort is het zitvlak voorzien van schuim met pocketveren.

Vintage versus modern
Met de hoge rug en de twee oren zou je Coupé Sofa kunnen zien als een vintage uitvoering van de strakke kantoormeubelen zoals veel huidige projectmeubelfabrikanten deze in hun collectie hebben. Deze meubelen zijn echter met name bestemd voor projectmatig gebruik en de 'oren' zijn aangebracht voor de akoestiek, iets wat bij het originele ontwerp waarschijnlijk geen enkele rol speelde. Destijds werd de bank gezien als 'fijn voor bij de open haard'. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten